Duurzaamheid en Isiflo

 

Respect en zorg voor het milieu en de natuur vormen de kern van ons bedrijf bij Isiflo. Duurzaamheid maakte al deel uit van onze cultuur lang voordat duurzaamheid een modewoord werd - en dus een volledig natuurlijk onderdeel van onze activiteiten.

"Potentieel 's werelds meest voortreffelijke verbinding"

Met immense trots presenteren wij een product dat niet alleen goed functioneert, maar ook een diepgaande impact heeft op de kwaliteit van mensen hun leven. Onze innovatieve producten dragen bij aan het verminderen van lekkages in drinkwatersystemen.

Onze koppelingen onderscheiden zich van de concurrentie door hun robuuste constructie. We maken gebruik van corrosiebestendig messing, dat een levensduur van meer dan 50 jaar garandeert. Dit hoogwaardige messing is in samenwerking met SINTEF ontwikkeld en is goedgekeurd voor gebruik in meer dan 35 markten wereldwijd.

Onze composietkoppelingen bestaan uit PA12 (Polyamid 12) met 65% glasvezelversterking. Deze glasvezelversterking versterkt het plastic dusdanig dat het dezelfde sterkte bereikt als metaal, waardoor een duurzaam en betrouwbaar product ontstaat.

Duurzaamheid en kringloopeconomie

Het bereiken van onze klimaatdoelstellingen vergt meer dan alleen het verminderen van productie en consumptie. Het vereist het slim benutten van bronnen die anders als schroot zouden eindigen, evenals het hergebruiken van materialen die doorgaans op stortplaatsen belanden. Messing is een voorbeeld van een materiaal dat keer op keer gerecycled kan worden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Onze inspanningen om ervoor te zorgen dat grondstoffen in de kringloop blijven, omvatten:

Exclusief gebruik van gerecycled metaal voor ons messing, zonder de inzet van nieuw koper.

Een sterke focus op innovatieve en unieke oplossingen om duurzaamheid te bevorderen.

 

Duurzame verpakkingen

Bij Isiflo B.V. zijn we toegewijd aan duurzaamheid in al onze bedrijfsprocessen, inclusief onze verpakkingsmaterialen. Onze verpakkingen voor de watermeteraansluitingen dragen het FSC-logo (Forest Stewardship Council), wat betekent dat ze vervaardigd zijn van papierproducten afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Bovendien worden de plastic zakjes waarin onderdelen worden verpakt, gemaakt van gerecycled materiaal (R-LDPE kwaliteit). Om de afvalstroom in onze supply chain te minimaliseren, maken we gebruik van Europallets die voldoen aan de specificaties van de European Pallet Association (EPAL). We bieden ook de mogelijkheid om Europallets terug te sturen.

Daarnaast hebben we een systeem opgezet voor het retourneren van onze overige verpakkingsmaterialen, zoals dozen en plastic zakjes. Deze materialen worden waar mogelijk hergebruikt of gerecycled.

Bij de keuze van onze leveranciers voor verpakkingsmaterialen houden we niet alleen rekening met recyclebaarheid, maar ook met andere duurzaamheidsinitiatieven. Onze verpakkingsleverancier bijvoorbeeld, print de verpakkingen klimaatneutraal.

Onze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen:

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Functionality, Statistics and Marketing