Optimale combinatie tussen enerziezuinigheid, comfort en kostprijs

Bij het ontwerp van installatie voor appartementen stoot men meer en meer op het probleem dat verwarming en bereiding van sanitair warm water (SWW) moeilijk te verzoenen zijn in één toestel. Het benodigde vermogen voor verwarming daalt, terwijl dat voor SWW gelijk blijft of zelfs stijgt. Een handige oplossing is dan om de woningen uit te rusten met satellietstations, die gevoed worden vanuit een centrale stookplaats. Zo combineert men het rendement van een centraal systeem met de soepelheid van een individuele gaswandketel.

"Satellietstations zijn de optimale oplossing qua comfort, energiezuinigheid en installatiekosten." - Jeffrey Werckx, Comap

EcoAdvance van Comap

De EcoAdvance is een OEM-product van HSF

Blockdias koos voor EcoAdvance-stations van Comap. Een van de redenen voor deze keuze was de isolerende omkasting van de unit. Dat is handig bij de plaatsing omdat er zo geen extra isolatie moet worden aangebracht. Ook de opbouw is montagevriendelijk bedacht. Men kan namelijk al de aansluitleidingen vooraf aanleggen en aansluiten op een montageframe. Voor de montage van de eigenlijke satellietunit kan men dan wachten tot de afwerkingsfase. Zo is de kans op beschadiging of diefstal tijdens de werken miniem. Bovendien kan men vooraf de leidingen testen en onder druk zetten, zodat men zeker weet dat de verdeelinstallatie naar behoren werkt voor men de units monteert.

Lees meer over dit project.

Related articles