OEM producten van HSF in nieuwbouwproject Antwerpen

In Antwerpen wordt onder de projectnaam Nieuw Zuid momenteel een volledig nieuwe woon- en leefwijk opgetrokken die ruimte zal bieden aan 2.000 appartementen en heel wat lokale voorzieningen. Om al die woningen adequaat en energiezuinig te verwarmen, legt Infrax momenteel een warmtenet aan. Elk blok zal op dat warmtenet worden aangesloten. Per appartement hoeft er dus geen aparte ketel meer voorzien te worden. Een warmtewisselaar die de aanmaak van sanitair warm water regelt, volstaat.

Woningstation met warmtewisselaar

Qua installatie werd er geopteerd voor de EcoAdvance units. Het systeem zorgt voor de decentrale warmtedistributie en de bereiding van sanitair water. Het beschikt over een warmtewisselaar in roestvast staal, waardoor legionellabesmetting uitgesloten is. De elektronische regeling zorgt voor de sanitaire voorrang en bewaakt de sanitaire temperatuur. Die 'slimme' regeling garandeert de gevraagde sanitaire temperatuur bij wisselende omstandigheden in het primaire netwerk en verzekert een snelle reactie
bij een sanitaire vraag. Elke appartementsbewoner kan de temperatuur van zijn woning met een kamerthermostaat individueel regelen. De ingebouwde warmtemeter meet het energieverbruik per woning. Zo kunnen de kosten voor elke woning afzonderlijk worden berekend.

Lees meer over dit project.

Related articles